Sociala spel - den nya trenden 2021

Under pandemins nedstängning vände sig många människor till videospel som en ny form av underhållning. Den sociala spelgemenskapen har vuxit drastiskt tillsammans med ett stort antal fans. De flesta av de nämnda nyckelorden är inte relaterade till de spel de spelar, utan till deras medspelare. Vänner och gemenskaper är de viktigaste samtalsfaktorerna med plattformar: Twitch och YouTube.

I den här artikeln kommer Sisu Digital att analysera de mätvärden som gör att sociala spel blir en av de heta trenderna inom sociala medier år 2021. Om ditt företag vill leda trenden, tveka inte att kolla in detta!

 1. Sociala spel är en het trend år 2021?
 2. Under pandemins nedstängning var det många som använde sig av videospel som en ny form av underhållning på olika sociala medier. 
 3. På ett år har antalet personer som identifierar sig som spelare ökat från 31,1 miljoner i augusti 2019 till 41,2 miljoner i juli 2020 (+32%).
 4. Människor kan inte träffas ansikte mot ansikte i den verkliga världen, så det bästa alternativet är att skapa kontakter i digitala världar.
 5. "Gränsen mellan sociala medier och spelplattformar försvinner gradvis." - Jheric Delos, marknadschef på Amanotes.
 6. Exempel på varumärke: Warner Bros. tog ett förtroendeingivande steg för att avslöja trailern till sin senaste film, Tenet av Christopher Nolan på spelplattformen Fortnite. Filmtrailern fick 2,6 000 omnämnanden och genererade 10,3 000 engagemang.
 7. Spotify är också ett exempel på ett sådant samarbete inom spelbranschen. De blev en partner för ljudstreaming av League of Legends Esports.
 8. Nästa år kommer Facebook att lansera Facebook Horizon, där du kan utforska ett ständigt växande universum av virtuella upplevelser som utformats och byggts av hela gemenskapen.
 9. Ta med dig något:
  1. Sök efter fler samhällen
  1. Förstå din målgrupp
  1. Bryt det vanliga
  1. Öka ditt sociala lyssnande
 10.  Följ sisudigital.fi för att få fler marknadsföringsnyheter och trender inom sociala medier!

 Läs mer om trender inom sociala medier 2021!

Dela det här inlägget

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gillade du den här artikeln?

Vi har mycket mer! Anmäl dig till vår e-postlista och få de senaste nyheterna och artiklarna direkt till din inkorg varje vecka.

Fler inlägg

Är-facebook-ads-död-innehåll-marknadsföring-tunnel

Är B2B Facebook-annonser döda, och hur kan justerad content marketing funnel hjälpa till att fylla tomrummet?

Facebook brukade vara utmärkt på att optimera kampanjer för rätt KPI:er tack vare sin kolossala användardatabas. Att bli träffad av ATT - vad finns det kvar för B2B Facebook-marknadsföring? Vi måste fokusera på en mer hållbar, resultatorienterad strategi för leadgenerering och konvertering. Vi presenterar: Strategi för innehållsmarknadsföring optimerad för iOS 14.5.

Läs mer "

It has come to our attention that some individuals are falsely using our name, Sisu Digital to scam people on Telegram. We want to make it clear that we have no connection with these scammers, nor do we endorse their actions. We do not offer any shady, questionable jobs or hire people for such activities. If you encounter any suspicious activity, report it immediately. We are not responsible for any consequences if you follow the scammers. Be smart and take care of yourself!