Hur man ökar webbplatsens prestanda - optimering av WordPress hastighet

Hur du snabbar upp din WordPress-webbplats och ökar webbplatsens prestanda - 2021 uppdatering.

Vilka är de viktigaste faktorerna som påverkar hastigheten på din webbplats? Spika det här så kan du snabba upp din WordPress-webbplats och öka webbplatsens prestanda.

Vad händer när din WordPress-webbplats är långsam? Tänk på dessa två siffror:

För det första uppskattar Amazon - e-handelsjätten - att en En sekunds försening av laddningen av webbsidor kan kosta $1,6 miljarder i förlorade intäkter per år.

För det andra noterade Mozilla, företaget som tillverkar webbläsare, en ökning på 60 miljoner nedladdningar av webbläsare under ett enda år när de såg till att deras webbsidor laddades 2,2 sekunder snabbare. Slutsatsen är följande: hastigheten på din webbplats är avgörande.

Hur kan du då förbättra hastigheten och öka prestandan på din WordPress-webbplats?

Varför är hastigheten på din webbplats så viktig?

Har du koncentrerat dig på att uppdatera din webbplats design och innehåll för att ge dina besökare en fantastisk användarupplevelse? Det är bra! Men vad händer om din webbplats är långsam? All design och allt innehåll som du noggrant sammanställt kokar ner till ingenting om dina besökare inte får se dem på din långsamma webbplats. Men en hemsk användarupplevelse är bara början på dina problem.

SEO-ranking

En bra SEO-ranking är direkt och indirekt avgörande för alla företag. Här är vad en bra SEO-placering kan göra för ditt företag:

- Förbättra kundernas upplevelse

- Få fler människor att besöka din webbplats.

- Ge dig en fördel jämfört med dina konkurrenter

- Öka konverteringsgraden

- Mer försäljning

- Ökad tillväxt i näringslivet

Du kanske inte vet att hastigheten på din webbplats är en faktor som anses vara en SEO-rankningsfaktor i både mobiler och stationära datorer.

Om det är lika mellan två webbplatser med samma ranking tar Google hänsyn till webbplatsens hastighet som avgörande faktor.

Omvandlingsfrekvens

Nya branschstudier visar att nästan 50% av alla webbplatsanvändare förväntar sig att alla webbplatser de använder ska laddas på mindre än 2 sekunder. Om din webbplats laddas långsammare kan du förlora värdefull trafik till din webbplats.

Enligt 2017 års Rapporten State of Online Retail Performance från Akamai Technologieskan en 100 millisekunder långsam webbplats försämra ett företags konverteringsgrad med 7%.

Deloitte rapporterade också att en förbättring på 100 sekunder kan leda till att kunderna spenderar upp till 10% mer.

Avvisningsfrekvens

En hög avvisningsfrekvens är inte bra för ditt företag - särskilt inte om du vill att besökarna ska stanna kvar och utforska fler sidor på din webbplats.

En hög avvisningsfrekvens kan betyda att dina besökare hittar den information de behöver och sedan lämnar din webbplats nöjda. Men det kan också betyda att besökarna är trötta på webbplatsens prestanda och lämnar webbplatsen. Enligt en Pingdom-studieOm laddningstiden är längre än tre sekunder kan en webbplats med snabb laddning få en avvisningsfrekvens som ökar från 9% till hela 35%.

Hur du mäter hastigheten på din webbplats

Nu när du vet hur en webbplats hastighet kan påverka ett företag, vet du hur snabb din webbplats är? Ett verktyg för hastighetstest kan mäta din webbplats prestanda.

Dessa verktyg är gratis och enkla att använda. Så här gör du för att använda de flesta verktygen:

Steg 1: Gå till en webbplats med ett verktyg för hastighetstest.

Steg 2: Ange webbadressen till din webbplats eller webbadressen till den sida du vill testa.

Steg 3. Klicka på enter/start test/analysera och få tillgång till olika datatyper för att bedöma webbplatsens prestanda.

De bästa verktygen för hastighetstest som du kan använda gratis:

1. GTmetrix

2. Snabb eller långsam

3. Google PageSpeed Insights

4. WebPagetest

5. Pingdom

6. Google Mobile Speed Test

Din testplats påverkar laddningstiden för sidan. Välj en testplats som ligger närmast din målgrupp. Du kan också testa olika globala platser för att se till att din webbplats laddas snabbt överallt.

Välj en testhastighet som motsvarar användarnas. Testa också din webbplats för mobiler och stationära datorer.

Läsning av testresultaten

När du utför ett hastighetstest för din webbplats får du många siffror under prestandaresultaten för din webbplats. Viktiga siffror är bland annat hur lång tid det tar att ladda din företagswebbplats helt och hållet. En annan viktig siffra är Largest Contentful Paint (LCP), som ger dig information om hur lång tid det tar för din företagswebbplats "huvudinnehåll" att bli synligt.

 En snabb webbplats laddas ner på mindre än 3 sekunder. En hygglig LCP-tid är under 2,5 sekunder.

Optimering av WordPress hastighet - Hur man gör öka hastigheten och öka webbplatsens prestanda

Nu när vi har fått koll på grunderna är nästa steg att gå in på de praktiska aspekterna av optimering av WordPress hastighet.

Här är nio tekniker som du kan använda för att snabba upp din WordPress-webbplats.

1. Välj ett högpresterande WordPress-hotell

När det gäller WordPress-hotell finns det tre typer av WordPress-hotell som du kan stöta på.

      I. Delat WordPress-hotell: Det mest populära valet. Delade värdar överbelastar dock sina servrar, vilket påverkar webbplatsens prestanda.

   II. VPS WordPress hosting: Ett bättre val än delade värdar, men inte det bästa alternativet om du inte är tekniskt kunnig. Du är ansvarig för din webbplats prestanda eftersom det är du som ansvarar för att optimera din server.

 III. Förvaltat WordPress-värdskap: Din värd tar hand om alla serverrelaterade problem i backend-systemet åt dig. Deras team av WordPress-experter ger dig all den support du behöver. Om du vill spara tid och dessutom få bästa möjliga resultat för dina pengar är Managed WordPress hosting ditt bästa val.

 IV. Molnbaserad hosting: Liknar VPS-hosting, men är mycket mer tillförlitlig jämfört med andra WordPress-hostinglösningar.

Cloudways är en hanterad molnhostinglösning. Till skillnad från andra molnlösningar kommer din tjänsteleverantör att konfigurera och hantera din molnserver åt dig. De tar också hand om serverkonfiguration och säkerhet medan du kan luta dig tillbaka och utnyttja molnvärdets obegränsade kraft.

Med Cloudways kan du vara säker på att din WordPress-webbplats är säkert värd för en av de snabbaste WordPress-hostingstackarna och är serveroptimerad. Det i sin tur kommer att öka webbplatsens prestanda.

Du kan skapa en webbplats på några minuter. Den är tillförlitlig, lätt att använda, har utmärkt kundsupport 24×7 och är rätt prissatt. Du kan skala upp dina resurser när du behöver och har fullständig kontroll över dina serverresurser.

2. Använd caching av sidor

Vanligtvis måste din WordPress-webbplatsserver sätta ihop varje sida på din webbplats - från grunden - varje gång någon besöker din webbplats. Den här processen är tidskrävande, kräver flera resurser och gör din webbplats långsammare.

Här är ett enkelt sätt att förstå caching av sidor. Föreställ dig att besökaren A begär en sida från din webbplats. Din webbplats bygger upp sidan och returnerar innehållet till besökarens webbläsare.

Cachelagring av sidor lagrar den färdiga HTML-produkten för sidan i en cache. Vid framtida besök levererar servern HTML-innehållet utan att behöva bygga om sidan när någon annan frågar efter den.

När besökare B kommer och begär samma sida, skickar sidcachen det tidigare cachade innehållet. 

WP Rocket är en av de bästa, enklaste och mest kraftfulla caching-plugins som finns tillgängliga idag. Du kan använda den för att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats laddningstid direkt vid aktivering.

Den kräver ingen komplicerad konfiguration och tillämpar automatiskt 80% bästa praxis för webbprestanda. Dessutom har den ett utmärkt supportteam som hjälper dig om du behöver hjälp.

När du gör ändringar på en sida kommer WP Rocket automatiskt att förinföra cacheminnet varje gång du gör ändringar.

3. Använd ett nätverk för leverans av innehåll (CDN)

Ett nätverk för innehållsleverans kan lätt avlasta din webbserver och leverera innehåll snabbt till dina besökare. Ett CDN är ett nätverk av servrar (även kallade POPs) som är placerade runt om i världen.

De är utformade för att hysa och leverera kopior av innehållet på din WordPress-webbplats (statiskt innehåll). Eftersom allt ditt statiska innehåll överförs till servrar över hela världen kan besökare komma åt din webbplats och ladda ner innehållet från närmaste server i stället för från din huvudserver.

Det fysiska avståndet är naturligtvis kortare, vilket innebär att filer laddas ner snabbare och att din webbplats laddas snabbare. Några utmärkta CDN:er för WordPress är:

 • KeyCDN
 • BunnyCDN
 • Stackpath
 • Cloudflare

4. Optimera bilder och lata laddningar för att öka webbplatsens prestanda 

Bilder utgör ungefär hälften av filstorleken på en genomsnittlig webbplats. Ju fler bilder du har, desto större möjligheter har du att minska webbplatsens storlek och snabba upp den. Det finns tre sätt att optimera dina bilder:

 • Ändra storleken på alla bilder som du använder på din webbplats. Om du till exempel måste inkludera en bild i ett blogginlägg med ett innehållsområde som är 800 px brett, bör den maximala storleken på din bild vara 1600 px.
 •  Optimera dina bilder genom komprimering. När du ändrar storleken på dina bilder kan du överväga att komprimera dem för att minska filstorleken ytterligare. Förlustfylld och förlustfri Det finns två typer av komprimering. Lossy innebär att en del av bildkvaliteten går förlorad, men du kan spara mycket filstorlek. Förlustfri komprimering innebär inga kompromisser med bildkvaliteten, men besparingen av filstorlek är mindre.
 • Lazy loading är en annan optimeringsteknik som laddar bilder endast när tittaren rullar ner till bilden.

En WordPress-plugin för bildoptimering som ShortPixel optimerar automatiskt dina bilder när du laddar upp dem till WordPress.

5. Använd ett snabbt tema

WordPress används för att bygga en mängd olika webbplatser. Det finns tusentals teman tillgängliga, och vart och ett av dem riktar sig till en viss marknad. Din WordPress måste komplettera din verksamhet och innehållet på din webbplats. Den ska vara responsiv, redo för översättning och flerspråkighet (för en global publik) och anpassningsbar. Viktigast av allt är att du behöver ett tema som laddar ner ultrasnabbt för att öka webbplatsens prestanda. Det måste alltså vara lättviktigt, SEO-vänligt och kodat enligt högsta standard - som följande teman.

 • Hej Elementor: Ett lättviktigt tema med enkel vit färg som alla branscher kan använda.
 • Astra: Få en färdig webbplats så snart den laddats på WordPress. Den kan användas av flera branscher. Du kan också anpassa de flesta av temats element utan att röra koden.
 • Kadence: Vissa skulle beskriva detta som det bästa och snabbaste temat.
 • GeneratePress: Ett av de snabbaste WordPress-teman. Det är ett mångsidigt tema som är packat med integrationer och sidbyggare.

6. Begränsa antalet plugins

Varje installerat insticksprogram försämrar webbplatsens hastighet och leder till kompatibilitetsproblem. Så även om det är nödvändigt att använda plugins, begränsa användningen av dem.

Håll dig till de funktioner som är viktiga för att webbplatsen ska fungera. Om du inte behöver vissa funktioner kan du överväga att helt avstå från dem.

Plugins av låg kvalitet kan försämra webbplatsens prestanda, så använd plugins med god kvalitetskod och från välrenommerade utvecklare.

7. Minimera CSS, HTML och JavaScript

Minifiering minskar användningen av bandbredd och laddningstider genom att minimera markeringar och kod på webbsidor och skriptfiler. Det kan förbättra din webbplats prestanda och hastighet dramatiskt och göra den mer tillgänglig för dina besökare om det görs på rätt sätt.

Du kan optimera CSS-, HTML- och JavaScript-filer genom att minska dem och minska deras filstorlek.

8. Finjustera din databas

När en besökare besöker din webbplats frågar servern först i databasen efter information som behövs för att kunna visa sidan. Din webbplats blir långsammare om:

 • Du har en komplicerad databas. Då kan det ta längre tid att genomföra varje fråga.
 • Din webbplats är en medlemswebbplats. Medlemswebbplatser genererar mycket komplexa frågor.
 •  Det finns flera samtidiga användare på din webbplats. Din databas frågas kontinuerligt och varje fråga drar ner webbplatsens prestanda.

Planera en regelbunden och kontinuerlig databasrensning med ett plugin som WP Rocket för att säkerställa optimal prestanda på webbplatsen.

9. Avlasta medier och e-post när det behövs

Varje begäran som genereras från någon källa - inklusive media och e-post - påverkar webbplatsens prestanda på något sätt.

Om du använder flera mediefiler kan det tära på din server eftersom den måste lagra och visa alla dessa mediefiler. Även om en CDN kan minska belastningen på din server löser den inte problemet eftersom den i slutändan är beroende av att din server hämtar medierna och lagrar dem i cacheminnet.

Överväg att överföra alla dina mediefiler och e-postmeddelanden till extern lagring (tänk molnet) för att frigöra utrymme på din server. Du kan fortfarande använda CDN för att hämta medie- och e-postfiler från molnlagret i stället för från webbplatsens webbplats.

Slutsats

Där har du det - nio beprövade tekniker för optimering av WordPress hastighet för att förbättra hastigheten och prestandan på din företagswebbplats.

Kommer du att behöva tillämpa alla ovanstående metoder? Ibland kan några få ändringar göra stor skillnad och öka webbplatsens prestanda.

Förstå vad din webbplats saknar och gör sedan de nödvändiga ändringarna för att få fördelarna med en snabbt laddande WordPress-webbplats.

Ta kontakt med oss för att ta reda på hur WordPress-webbdesigntjänsten kan säkerställa optimering av WordPress-hastigheten för din företagswebbplats.

Har du redan en webbplats? Vi kan ge dig en komplett, underhåll av webbplatser från början till slut.

Dela det här inlägget

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gillade du den här artikeln?

Vi har mycket mer! Anmäl dig till vår e-postlista och få de senaste nyheterna och artiklarna direkt till din inkorg varje vecka.

Fler inlägg

Bygg en landningssida med hög konverteringsgrad i 10 enkla steg

Bygg en landningssida med hög konverteringsgrad i 10 enkla steg

Landningssidor leder till trafik till din webbplats, bygger upp ditt varumärke och förbättrar SEO. Du kan enkelt integrera dem i en framgångsrik PPC-strategi. Mer än 68% av B2B-företagen har en sida med hög konverteringsgrad för att hitta leads för konvertering. Bygg en högkonverterande landningssida med de här 10 enkla stegen.

Läs mer "

It has come to our attention that some individuals are falsely using our name, Sisu Digital to scam people on Telegram. We want to make it clear that we have no connection with these scammers, nor do we endorse their actions. We do not offer any shady, questionable jobs or hire people for such activities. If you encounter any suspicious activity, report it immediately. We are not responsible for any consequences if you follow the scammers. Be smart and take care of yourself!