Vad sökte Finland efter år 2020? - Finland år i sökandet 2020

Är du nyfiken på vad finländarna söker år 2020? Vi tar en titt på Finland Year In Search 2020 för att förstå mer om de saker som folk tänkte på och de händelser som hände i år.

Vilket turbulent år det har varit! När slutet av året närmar sig väntar vi ivrigt på nya och förhoppningsvis positiva förändringar som kommer att ske under det nya årtiondet. Men innan vi går, låt oss se tillbaka på de fenomen och händelser som har inträffat i år och som kan spåras från Googles Finland Year in Search 2020. Dessa listor är gjorda utifrån de söktermer som upplevde de högsta topparna under 2020 jämfört med förra året.

Som ett internationellt företag i Finland var det mycket intressant att se vad finländarna sökte efter och vad de tyckte var underhållande. Observera att dessa söktermer ursprungligen söktes på finska och har översatts till engelska efter vår bästa kunskap.

..

Toppsöktrender / Puheenaiheet

Det här är de söktermer som har sökts mest i Finland. Det visar att Finland är mycket engagerat i världsliga händelser. Det är ingen överraskning att Coronavirus kom på topp, på grund av detta vill finländarna få den senaste uppdateringen och officiella instruktioner från sitt nationella hälsovårdsinstitut. Men vid sidan av pandemin följer de också noga det amerikanska valet och Kobe Bryant-incidenten, och de är ganska selektiva när det gäller hur de konsumerar sina nyheter.

1) Coronavirus / Koronavirus

2) Val i USA / USA vaalit

3) Institutet för hälsa och välfärd i Finland / THL

4) CNN

5) Coronavirus instruktioner / Koronavirus oireet

6) Trump mot Biden

7) Janita Lukkarinen

8) Koronavilkku (Corona-spårningsappen i Finland)

9) Kobe Bryant

10) Möte

..

Populära nyheter / Uutiset

Detta är de mest populära nyheterna som publicerades på Finland Year in Search 2020. Det skiljer sig från de populäraste sökorden eftersom dessa kan ha varit sådant som människor hört på TV, i sociala medier eller från sina vänner och familj och bestämt sig för att titta närmare på frågorna på Google.

1) Coronavirus / Koronavirus

2) Val i USA / USA vaalit

3) Trump mot Biden

4) Nyland

5) Trump Twitter

6) Vastaamo

7) Lagstiftning om beredskap för nödsituationer / Valmiuslaki

8) Pappersförening / Paperiliitto

9) Beirut

10) Black Lives Matter

..

Populära personer / Henkilöt

Vi tyckte mycket om dessa sökord på populära personer eftersom de ger oss en mer ingående inblick i den finska kulturen. Förutom framstående världspersoner som Kobe Bryant, Joe Biden och Kim Jong Un är finländarna upptagna av nyheter om sina favoritpersonligheter i TV, sångare och musiker.

) Janita Lukkarinen (en välkänd finländsk tv-personlighet som nyligen avled i november 2020)

2) Kobe Bryant

3) Ressu Redford (finländsk sångare inom dansmusik och slagverk som deltar aktivt i den populära serien Vain elämäää 2020)

4) Joe Biden

5) Mariska (finländsk sångerska, textförfattare och kompositör som är aktiv i den populära serien Vain elämäää 2020)

6) Sanna Marin (Finlands statsminister)

7) Pandora (en svensk eurodanssångerska som medverkade i det berömda TV-programmet Maskerad sångare år 2020 som Peacock-karaktären)

8) Jope Ruonansuu (finsk komiker som dog i juli 2020)

9) Kim Jong Un

10) Arja Koriseva (finländsk slagverkssångerska och tv-ansikte, som har varit på turné för sitt trettioårsjubileum 2019 och 2020)

..

Hur / Miten

Sökorden "Hur" är återigen pandemitunga, eftersom folk undrar hur coronaviruset kommer ifrån, hur det smittar och hur man ska motverka det. Viruset orsakar också en hel del jobbförluster och arbetslöshet, så folk är fast beslutna att hitta andra sätt att tjäna pengar. På en mindre upprörande sida är dock hela världen tvungen att stanna hemma, och... gå upp i vikt! Det är inte annorlunda i Finland.

1) Hur koronaviruset smittar / Miten koronavirus tarttuu

2) Hur Corona börjar / Miten korona alkaa

3) Hur man går ner i vikt/ Miten laihtua

4) Hur corona-spårningsappen fungerar / Miten koronavilkku toimii

5) Hur man tjänar pengar / Miten saada rahaa

6) Hur får jag reda på min blodgrupp / Miten selvitän veriryhmäni (det fanns ett rykte om att en viss blodgrupp ökar symtomenas svårighetsgrad men enligt en Harvard-studieDet finns inget sådant förhållande mellan dessa två. Det var dock mer sannolikt att symptomatiska personer med blodgrupperna B och AB som var Rh-positiva testade positivt för COVID-19, medan de med blodgrupp O var mindre sannolika att testa positivt. )

7) Hur regeringen bildas / Miten hallitus muodostetetaan

8) Hur man gör koronatestet / Miten koronatesti otetaan

9) Hur noroviruset smittar / Miten norovirus tarttuu

10) Hur man tar på sig masken / Miten päin maski laitetaan

..

Recept / Reseptit

Alla våra vänner har sagt att de kommer att bli berömda kockar efter denna pandemi. Hur är det med dig? Har du upptäckt att du lagar mer mat, eller försöker du åtminstone göra det?

1) Potatissallad / Perunasalaatti

2) Gransirap / Kuusenkerkkäsiirappi

3) Gran / Kuusenkerkkä

4) Brysselkål / Ruusukaali

5) Kantarell med tratt / Suppilovahvero

6) Kantareller / Kantarelli

7) Muffin / Muffinsi

8) Smoothie

9) Tippaleipä (ett finskt sött bakverk och en mattradition för första maj i Finland)

10) Hjulbärssylt / Lakkahillo

..

Underhållning / Viihde

Among Us fick all uppmärksamhet i världen som det mest spelade spelet 2020. Men i Finland kom den berömda finländska dokusåpan Big Brother i topp. Följt av flera andra tv-program, vilket berättar att finländarna lyssnar mer på den nationella tv:n jämfört med förra året.

1) Storebror

2) Bland oss

3) Ex on the Beach Suomi

4) Maskerad sångare

5) Parasit

6) Vain elämäää

7) Valorant

8) Teräsleidit

9) Dansa med stjärnorna / Tanssii tähtien kanssa 

10) Pieni talo preerialla

..

Vad tycker du om årets Finland Year in Search? Är det allt som du trodde att det skulle vara eller representerar det år 2020 på ett korrekt sätt?

När du gör dig redo för 2021, se till att kolla in vår Prognos för affärstrender att förbereda dig och ditt företag på de kommande förändringarna.

Följ Sisu Digital för fler trendiga nyheter och marknadsföringsinsikter.

Dela det här inlägget

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gillade du den här artikeln?

Vi har mycket mer! Anmäl dig till vår e-postlista och få de senaste nyheterna och artiklarna direkt till din inkorg varje vecka.

Fler inlägg

Copywriting 101 - kraftfulla marknadsföringstexter

Hur man skapar kraftfulla marknadsföringstexter + exempel.

Oavsett om du skriver en text för dina annonser, innehåll på en webbsida, en försäljningspresentation eller ett kallt e-postmeddelande är ditt syfte att sälja. Copywriting är viktigt oavsett vilket affärsområde du tar hand om. Lär dig hur du skapar kraftfulla marknadsföringstexter med vår nybörjarguide för copywriting.

Läs mer "

It has come to our attention that some individuals are falsely using our name, Sisu Digital to scam people on Telegram. We want to make it clear that we have no connection with these scammers, nor do we endorse their actions. We do not offer any shady, questionable jobs or hire people for such activities. If you encounter any suspicious activity, report it immediately. We are not responsible for any consequences if you follow the scammers. Be smart and take care of yourself!