Mitkä ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat verkkosivustosi nopeuteen? Ota nämä asiat haltuun, niin voit nopeuttaa WordPress-sivustoasi ja lisätä sivuston suorituskykyä.
Mitä tapahtuu, kun WordPress-sivuston suorituskyky on hidas? Mieti näitä kahta lukua:
Ensinnäkin Amazon - sähköisen kaupankäynnin jättiläinen - arvioi, että a yhden sekunnin viive verkkosivujen latauksessa voi maksaa $1,6 miljardia euroa menetettyjä tuloja vuodessa.
Toiseksi Internet-selainyritys Mozilla kirjasi 60 miljoonan lisäyksen selaimen latauksissa yhden vuoden aikana, kun se varmisti, että sen verkkosivut latautuvat 2,2 sekuntia nopeammin. Lopputulos on tämä: verkkosivustosi nopeus on ratkaisevan tärkeä.
Miten voit siis parantaa nopeutta ja lisätä WordPress-sivuston suorituskykyä?
Miksi verkkosivustosi nopeus on kriittinen?
Oletko keskittynyt päivittämään verkkosivustosi ulkoasua ja sisältöä, jotta vierailijasi saisivat upean käyttökokemuksen? Hienoa! Mutta mitä tapahtuu, jos verkkosivustosi on hidas? Kaikki huolella laatimasi suunnittelu ja sisältö ovat hyödyttömiä, jos kävijäsi eivät näe niitä hitaalla verkkosivustollasi. Huono käyttäjäkokemus on kuitenkin vasta ongelmien alku.
SEO-sijoitus
Hyvä SEO-sijoitus on suoraan ja epäsuorasti kriittinen jokaiselle yritykselle. Seuraavassa kerrotaan, mitä hyvä SEO-sijoitus voi tehdä yrityksellesi:
- Paranna asiakkaidesi kokemusta
- Aja enemmän ihmisiä verkkosivustollesi.
- Antaa sinulle etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden
- Konversioasteen nostaminen
- Lisää myyntiä
- Lisää liiketoiminnan kasvua
Et ehkä tiedä, että verkkosivustosi nopeus on tekijä, jota pidetään SEO-ranking-tekijänä sekä mobiililaitteissa että pöytäkoneissa.
Jos kahden saman sijoituksen saaneen verkkosivuston välillä on tasapeli, Google ottaa ratkaisevaksi tekijäksi kummankin verkkosivuston nopeuden.
Konversioluvut
Viimeaikaiset alan tutkimukset osoittavat, että lähes 50% kaikista verkkosivujen käyttäjistä odottaa, että heidän käyttämänsä verkkosivut latautuvat alle 2 sekunnissa. Jos verkkosivustosi latautuu hitaammin, saatat menettää arvokasta liikennettä verkkosivustollesi.
Vuoden 2017 Akamai Technologiesin State of Online Retail Performance -raportti., 100 millisekunnin hidastuminen verkkosivustolla voi heikentää yrityksen konversiolukua 7%.
Vastaavasti Deloitte raportoi, että 100 sekunnin parannus voi johtaa siihen, että ostajat käyttävät jopa 10% enemmän rahaa.
Palautusprosentti
Korkea hyppyprosentti ei ole hyvä asia yrityksellesi - varsinkaan jos haluat kävijöiden jäävän ja tutustuvan useampiin sivuihin verkkosivustollasi.
Korkea hyppyprosentti voi tarkoittaa, että kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot ja poistuvat tyytyväisinä verkkosivustoltasi. Korkea hyppyprosentti voi kuitenkin myös tarkoittaa, että kävijät ovat kyllästyneet verkkosivustosi toimintaan ja lähtevät. Tutkimuksen mukaan Pingdomin tutkimus, nopeasti latautuvan sivuston palautusprosentti voi nousta 9%:stä huikeaan 35%:hen, jos latausaika ylittää kolme sekuntia.
Kuinka mitata verkkosivustosi nopeutta
Nyt kun tiedät, miten verkkosivuston nopeus voi vaikuttaa liiketoimintaan, tiedätkö, mikä on verkkosivustosi nopeus? Nopeustestityökalulla voit mitata verkkosivustosi suorituskykyä.
Nämä työkalut ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä. Voit käyttää useimpia työkaluja seuraavasti:
Vaihe 1: Siirry nopeustestityökalun verkkosivustolle.
Vaihe 2: Kirjoita verkkosivustosi URL-osoite tai sen sivun URL-osoite, jonka haluat testata.
Vaihe 3. Napsauta enter/start test/analyze ja saat käyttöön erilaisia tietotyyppejä, joiden avulla voit arvioida verkkosivustosi suorituskykyä.
Parhaat nopeustestityökalut, joita voit käyttää ilmaiseksi:
1. GTmetrix
2. Nopea tai hidas
3. Google PageSpeed Insights
4. WebPagetest
5. Pingdom
6. Google Mobile Speed Test
Testauksen sijainti vaikuttaa sivun latausaikaan. Valitse testauspaikka, joka on lähimpänä yleisöäsi. Voit myös testata eri maailmanlaajuisia sijainteja varmistaaksesi, että sivustosi latautuu nopeasti kaikkialla.
Valitse testausnopeus, joka vastaa käyttäjien nopeutta. Testaa verkkosivustoasi myös mobiililaitteilla ja pöytäkoneilla.
Testitulosten lukeminen
Kun teet verkkosivuston nopeustestin, saat useita lukuja verkkosivustosi suorituskyvyn tulosten alle. Tärkeitä lukuja ovat muun muassa se, kuinka kauan kestää ladata yrityksesi verkkosivusto kokonaan. Toinen kriittinen tulos on Largest Contentful Paint (LCP), joka kertoo, kuinka kauan kestää, ennen kuin yrityksesi verkkosivuston "pääsisältö" tulee näkyviin.
Nopea verkkosivusto latautuu alle 3 sekunnissa. Kunnollinen LCP-aika on alle 2,5 sekuntia.
WordPress nopeuden optimointi - Miten lisätä nopeutta ja lisätä verkkosivuston suorituskyky
Nyt kun olemme käsitelleet perusteet, seuraava askel on perehtyä WordPressin nopeusoptimoinnin käytännön näkökohtiin.
Tässä on yhdeksän tekniikkaa, joilla voit nopeuttaa WordPress-sivustoasi.
1. Valitse suorituskykyinen WordPress-hosting
WordPress-isännöinnissä on kolmenlaisia WordPress-isäntiä, joita saatat kohdata.
I. Jaettu WordPress Hosting: Suosituin valinta. Jaetut isännät kuitenkin ruuhkauttavat palvelimensa, mikä vaikuttaa verkkosivustosi suorituskykyyn.
II. VPS WordPress hosting: Parempi valinta kuin jaetut isännät, mutta ei paras vaihtoehto, jos et ole teknisesti taitava. Olet vastuussa verkkosivustosi suorituskyvystä, sillä palvelimen optimointi on sinun vastuullasi.
III. Hallittu WordPress Hosting: Isäntäsi huolehtii puolestasi kaikista taustapalvelimiin liittyvistä asioista. Heidän WordPress-asiantuntijatiiminsä tarjoaa sinulle kaiken tarvitsemasi tuen. Jos haluat säästää aikaa ja saada myös parhaat tulokset rahoillesi, Managed WordPress -hostaus on paras vaihtoehto.
IV. Pilvipalvelun ylläpito: Samanlainen kuin VPS-hosting, mutta paljon luotettavampi verrattuna muihin WordPress-hostingratkaisuihin.
Cloudways on hallinnoitu pilvipalvelun hosting-ratkaisu. Toisin kuin muissa pilviratkaisuissa, palveluntarjoajasi perustaa ja hallinnoi pilvipalvelimesi puolestasi. Palveluntarjoaja huolehtii myös palvelimen konfiguroinnista ja tietoturvasta, kun sinä voit istua alas ja hyödyntää pilvipalvelun rajoittamatonta tehoa.
Cloudwaysin avulla voit olla varma, että WordPress-sivustosi on turvallisesti isännöity yhdessä nopeimmista WordPress-hosting-pinoista ja että se on palvelinoptimoitu. Se puolestaan lisää sivuston suorituskykyä.
Voit perustaa verkkosivuston muutamassa minuutissa. Se on luotettava, helppokäyttöinen, tarjoaa erinomaista asiakastukea 24×7 ja on hinnoiteltu oikein. Voit lisätä resursseja aina tarvittaessa ja hallita palvelinresursseja täysin.
2. Käytä sivujen välimuistitallennusta
Tyypillisesti WordPress-sivustopalvelimesi on koottava verkkosivustosi jokainen sivu - tyhjästä - joka kerta, kun joku vierailee verkkosivustollasi. Tämä prosessi on aikaa vievä, vaatii useita resursseja ja hidastaa verkkosivustoasi.
Tässä on helppo tapa ymmärtää sivujen välimuistitallennus. Kuvittele kävijä A pyytää sivua verkkosivustoltasi. Verkkosivustosi rakentaa kyseisen sivun ja palauttaa sen sisällön kävijän selaimelle.
Sivun välimuistiin tallentuu kyseisen sivun valmis HTML-tuote välimuistiin. Palvelimesi toimittaa HTML-sisällön tuleville vierailuille ilman, että sivua tarvitsee rakentaa uudelleen, kun joku toinen käyttäjä pyytää sitä.
Kun vierailija B tulee ja pyytää samaa sivua, sivuvälimuisti lähettää aiemmin välimuistiin tallennetun sisällön.
WP Rocket on yksi parhaista, helpoimmista ja tehokkaimmista nykyisin saatavilla olevista välimuistilaajennuksista. Voit käyttää sitä parantamaan WordPress-sivustosi latausnopeutta heti aktivoinnin yhteydessä.
Se ei vaadi monimutkaista konfigurointia, ja se soveltaa automaattisesti 80% web-suorituskyvyn parhaita käytäntöjä. Lisäksi sillä on erinomainen tukitiimi, joka auttaa sinua, jos tarvitset apua.
Kun teet muutoksia sivulle, WP Rocket lataa välimuistin automaattisesti valmiiksi aina, kun teet muutoksia.
3. Käytä sisällönjakeluverkkoa (CDN)
Sisällönjakeluverkko voi helposti keventää verkkopalvelimesi kuormitusta ja toimittaa sisällön nopeasti kävijöille. CDN on eri puolilla maailmaa sijaitsevien palvelimien (joita kutsutaan myös POP-palvelimiksi) verkosto.
Ne on suunniteltu isännöimään ja toimittamaan kopioita WordPress-sivustosi sisällöstä (staattinen sisältö). Kun kaikki staattinen sisältösi siirretään maailmanlaajuisesti sijaitseville palvelimille, kävijät voivat käyttää verkkosivustoasi ja ladata sen sisällön lähimmältä palvelimelta eikä ensisijaiselta palvelimeltasi.
Fyysinen etäisyys on luonnollisesti lyhyempi, joten tiedostot latautuvat nopeammin ja verkkosivustosi latautuu nopeammin. Eräitä erinomaisia CDN:iä WordPressille ovat mm:
- KeyCDN
- BunnyCDN
- Stackpath
- Cloudflare
4. Optimoi kuvat ja laiskat lataukset lisätä verkkosivuston suorituskykyä
Kuvat muodostavat noin puolet keskimääräisen verkkosivuston tiedostokoosta. Mitä enemmän kuvia sinulla on, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia pienentää verkkosivustosi kokoa ja nopeuttaa sitä. Kuvien optimointiin on kolme tapaa:
- Muuta kaikkien verkkosivustollasi käyttämiesi kuvien kokoa. Jos sinun on esimerkiksi sisällytettävä kuva blogikirjoitukseen, jonka sisältöalue on 800 px leveä, kuvan enimmäiskoon tulisi olla 1600 px.
- Optimoi kuvat pakkaamalla. Kun muutat kuvien kokoa, harkitse niiden pakkaamista, jotta niiden tiedostokoko pienenee entisestään. Lossy ja häviötön on kahdenlaisia pakkaustapoja. Lossy-pakkaus heikentää jonkin verran kuvanlaatua, mutta voit säästää paljon tiedostokokoa. Lossless ei tingi kuvanlaadusta, mutta tiedostokoon säästöt ovat pienemmät.
- Laiska lataus on toinen optimointitekniikka, jossa kuvat ladataan vasta, kun katsoja vierittää kuvaa alaspäin.
ShortPixelin kaltainen WordPress-kuvien optimointilaajennus optimoi kuvasi automaattisesti, kun lataat ne WordPressiin.
5. Käytä nopeaa teemaa
WordPressiä käytetään monenlaisten verkkosivustojen rakentamiseen. Saatavilla on tuhansia teemoja, ja jokainen niistä palvelee tiettyjä markkinoita. WordPressin on täydennettävä liiketoimintaasi ja verkkosivustosi sisältöä. Sen pitäisi olla responsiivinen, käännös- ja monikielisyysvalmis (maailmanlaajuista yleisöä varten) ja muokattavissa. Mikä tärkeintä, tarvitset teeman, joka latautuu erittäin nopeasti verkkosivuston suorituskyvyn parantamiseksi. Sen on siis oltava kevyt, SEO-ystävällinen ja koodattu korkeimpien standardien mukaisesti - kuten seuraavat teemat.
- Hei Elementor: Yksinkertaisen valkoinen, kevyt teema, jota voi käyttää mikä tahansa ala.
- Astra: Hanki valmiiksi tehty verkkosivusto heti, kun se on ladattu WordPressiin. Sitä voidaan käyttää useilla toimialoilla. Voit myös muokata useimpia teeman elementtejä koskematta koodiin.
- Kadence: Jotkut kutsuvat tätä parhaaksi ja nopeimmaksi teemaksi.
- GeneratePress: Yksi nopeimmista WordPress-teemoista. Se on monipuolinen teema, joka on täynnä integraatioita ja sivunrakentajia.
6. Rajoita liitännäisten määrää
Jokainen asennettu lisäosa heikentää verkkosivustosi nopeutta ja aiheuttaa yhteensopivuusongelmia. Vaikka lisäosien käyttö onkin välttämätöntä, rajoita niiden käyttöä.
Pidä kiinni ominaisuuksista, jotka ovat kriittisiä verkkosivustosi toiminnan kannalta. Jos et tarvitse tiettyjä ominaisuuksia, harkitse niiden käyttöä kokonaan.
Huonolaatuiset liitännäiset voivat heikentää verkkosivustosi suorituskykyä, joten käytä liitännäisiä, joiden koodi on laadukasta ja jotka ovat peräisin hyvämaineisilta kehittäjiltä.
7. CSS:n, HTML:n ja JavaScriptin pienentäminen
Pienentäminen vähentää kaistanleveyden käyttöä ja latausaikoja minimoimalla merkintöjä ja koodia verkkosivuston sivuilla ja skriptitiedostoissa. Se voi parantaa verkkosivuston suorituskykyä ja nopeutta huomattavasti ja tehdä siitä kävijöiden kannalta helpommin lähestyttävän, kun se tehdään oikein.
Voit optimoida CSS-, HTML- ja JavaScript-tiedostoja pienentämällä niitä ja pienentämällä niiden tiedostokokoa.
8. Tietokannan hienosäätö
Kun kävijä vierailee verkkosivustollasi, palvelimesi kysyy ensin tietokannasta tietoja, joita se tarvitsee sivun esittämiseen. Sivustosi hidastuu, jos:
- Sinulla on monimutkainen tietokanta. Silloin jokaisen kyselyn suorittaminen voi kestää kauemmin.
- Sinun sivustosi on jäsensivusto. Jäsensivustot tuottavat hyvin monimutkaisia kyselyjä.
- Sivustollasi on useita samanaikaisia käyttäjiä. Tietokantaasi kysytään jatkuvasti, ja jokainen kysely hidastaa verkkosivustosi suorituskykyä.
Suunnittele säännöllinen ja jatkuva tietokannan puhdistus WP Rocketin kaltaisella lisäosalla varmistaaksesi verkkosivuston optimaalisen suorituskyvyn.
9. Median ja sähköpostin purkaminen tarvittaessa
Jokainen mistä tahansa lähteestä - myös mediasta ja sähköpostista - tuleva pyyntö vaikuttaa jollain tavalla verkkosivustosi suorituskykyyn.
Useiden mediatiedostojen käyttäminen voi tyhjentää palvelimesi, koska sen on tallennettava ja tarjottava kaikki nämä mediatiedostot. Vaikka CDN voi vähentää palvelimesi rasitusta, se ei ratkaise ongelmaa, koska se perustuu viime kädessä siihen, että palvelimesi purkaa median ja tallentaa sen välimuistiin.
Harkitse kaikkien mediatiedostojen ja sähköpostien siirtämistä ulkoiseen tallennustilaan (esimerkiksi pilveen) ja vapauta tilaa palvelimellasi. Voit silti käyttää CDN:ää media- ja sähköpostitiedostojen poimimiseen pilvitallennustilasta eikä sivustosi verkkosivustolta.
Päätelmä
Siinä se on - yhdeksän todistettua WordPress nopeuden optimointitekniikkaa, joilla voit parantaa yrityksesi verkkosivuston nopeutta ja suorituskykyä.
Onko sinun toteutettava kaikki edellä mainitut menetelmät? Ei. Joskus muutamalla muutoksella voidaan saada aikaan merkittävä ero ja parantaa verkkosivuston suorituskykyä.
Ymmärrä, mitä puutteita verkkosivustollasi on, ja tee sitten tarvittavat muutokset, jotta voit hyödyntää nopeasti latautuvan WordPress-sivuston etuja.
Onko sinulla jo verkkosivusto? Voimme tarjota sinulle täydellisen, verkkosivujen kokonaisvaltainen ylläpitopalvelu.